Broodje mossel

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Broodje mossel

Het is weer mosselseizoen. Het schelpdier is in zijn seizoen natuurlijk ook geschikt voor de lunch. Wat dacht u van een broodje met mosselen? De verrassende combinatie van mosselen en mosterd zal ook bij uw gasten de culinaire zintuigen op scherp zetten.

Ingrediënten

2 harde bruine broodjes
150 gram gekookte mosselen
2 bosuitjes
25 gram boter
1/2 eetlepel Zaanse mosterd
1/2 eetlepel fijngehakte dragon
Citroensap
zout en versgemalen peper

Bereiding

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer de mosterd erdoor. Schep de uiringetjes, mosselen en dragon erdoor en smoor ze afgedekt 2-3 minuten. Breng de mosselen op smaak met enkele druppels citroensap, zout en peper. Snijd van de bovenkant van de broodjes een flinke kap af en hol de broodjes uit. Zet de broodjes op twee borden en schep de mosselen erin. Zet de kapjes van de broodjes erop.

Overig nieuws