Nederlands bekendste culinair journalist Johannes van Dam is op 66-jarige leeftijd overleden. Van Dam was al een lange tijd ziek en leed aan suikerziekte. De journalist had een groot succes met zijn bestseller
'De Dikke van Dam' in 2005. In het ziekenhuis OLVG in Amsterdam is hij overleden.
*Nederlands bekendste culinair journalist*
Van Dam schreef 25 jaar wekelijks restaurantrecensies voor Het Parool. Johannes van Dam werd op 9 oktober 1946 geboren in Amsterdam. Hij begon in 1965 aan de studies Geneeskunde en Psychologie. Beide studies maakte hij niet af. In 1983 werd hij eigenaar van de Kookboekhandel in de hoofdstad. Deze boekwinkel was gespecialiseerd in kookboeken. Na zeven jaar verkocht hij deze zaak en ging verder met zijn journalistieke carrière met producties voor onder andere Elsevier en de De Morgen. Zijn eerste culinaire recensie verscheen in 1988 bij Elsevier.
*Zijn recensie*
Van Dam had met zijn recensie veel invloed op het succes van het restaurant. Een goede recensie stond garant aan een vol restaurant.
Van Dam overleed op 18 september om 21.00 uur nadat hij in een coma was geraakt.
~Myrtille Vromans~
Culinair recensent Van Dam overleden
19 september 2013