De deelnemers aan de Nederlandse finale om de Bocuse dÂOr zijn bekend. Ze vormen een mix van ervaren wedstrijdkoks, prominente vakgenoten en jong aanstormend talent. Naast Toine Smulders (Villa Copera, Tolkamer) en Marco Poldervaart (restaurant De Gastronoom, Harlingen) staan Lars van Galen (De Bloemenbeek, De Lute), Jan Mommersteeg (Achmea/Interpolis), Jonathan Zandbergen (PolmanÂs Huis, Utrecht), Lars van Galen (restaurant Ivy, Rotterdam) en Freddy de Voor (De Kersentuin, Amsterdam) op de lijst.
De finalisten bij de Nederlandse Bocuse dÂOr wedstrijd staan voor een flinke uitdaging. Ze moeten binnen vijf uur zes vlees- en zes visgerechten maken en op bord presenteren. De verplicht te gebruiken producten zijn kalfslende, kalfszwezerik, kalfswang, zalm(filet), mosselen, wilde Zeeuwse oesters, scheermessen en (rosé) champagne.
De Nederlandse finale om de Bocuse dÂOr vindt dit jaar weer plaats in de Rooi Pannen in Tilburg. Het Bestuur van Bocuse dÂOr Nederland koos voor Rooi Pannen vanwege de goede ervaringen bij de vorige Nederlandse finale in 2008. De ervaren professionele organisatie en het enthousiasme van de leerlingen om een bijdrage te leveren aan het succes van de Nederlandse Bocuse dÂOr finale zorgen voor een wedstrijd op hoog niveau.
De Bocuse dÂOr Europe vindt definitief plaats in het Zwitserse Genève op 7 en 8 juni 2010. De verplichte producten zijn ook bekend gemaakt. Het zijn witte heilbot en kalfsvlees.
~De RestaurantKrant, Frank Lindner~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://
Deelnemers Nederlandse finale Bocuse dOr bekend
27 juli 2009