Bocuse d’Or Nederland kondigt de benoeming van Arjan Speelman als nieuw bestuurslid aan. Speelman, chef van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, brengt jarenlange culinaire expertise en vakmanschap mee naar de organisatie, die onder leiding valt van voorzitter en eveneens twee Michelinsterren-chef François Geurds.
Coach en bestuurslid
De komst van Speelman - die de vorige editie furore maakte en betrokken was als officiële coach van het Nederlandse team - onderstreept de ambitie van Bocuse d’Or Nederland om het niveau van het Nederlandse team binnen de wereldberoemde kookwedstrijd verder te verhogen. Zijn ervaring in de topgastronomie en zijn passie voor het vak maken hem een waardevolle aanvulling op het bestaande bestuursteam.
“Het is een eer om deel uit te mogen maken van Bocuse d’Or Nederland,” zegt Arjan Speelman. “Ik kijk ernaar uit de kandidaten intensief te begeleiden in hun voorbereiding op de meest prestigieuze kookwedstrijd ter wereld. Mijn focus ligt op het creëren van structuur, overzicht en rust – cruciale factoren voor topprestaties onder hoge druk.”
Missie Speelman
Bocuse d’Or is ’s werelds meest prestigieuze kookwedstrijd, opgericht door de legendarische chef Paul Bocuse. De Nederlandse organisatie ondersteunt en begeleidt kandidaten op hun weg naar de Europese en wereldwijde finales, met als doel Nederland prominent op de internationale gastronomische kaart te zetten.
Speelman’s missie is helder: “Nederlandse deelnemers klaarstomen voor het allerhoogste niveau. Door te inspireren, te trainen en te begeleiden, wil ik bijdragen aan een blijvende kwaliteitsimpuls voor de Nederlandse gastronomie op internationaal podium.”
Met de toetreding van Speelman wordt een belangrijke stap gezet in de verdere professionalisering en toekomstvisie van Bocuse d’Or Nederland. Met ruim twintig jaar ervaring in een tweesterrenkeuken weet Speelman als geen ander wat er nodig is om tot in perfectie te presteren. “Die kennis en toewijding geef ik met overtuiging door aan de nieuwe generatie talentvolle chefs, vanuit mijn rol als coach en bestuurslid.”
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.