De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht...
De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2 procent minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5 miljoen kilo verspilde de horeca in 2023 nog...
De omzet in de horeca groeide, voor seizoen gecorrigeerd, in het tweede kwartaal van 2023 met 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, me...
De grootste Nederlandse restaurantketens trokken het afgelopen jaar 6,8 miljoen bezoekers. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Restaurantketens, een...
Voor de derde maand op rij is het aantal faillissementen toegenomen, dit vermeldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In juni zijn, voor zittingsd...
De horeca wordt steeds duurder als gevolg van toenemende kosten. Zo zijn de personeelskosten door recente loonsverhogingen gestegen. Restaurants en ca...
Het aantal vacatures in de horeca is in het afgelopen jaar flink toegenomen, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In 2022 stonden er 147.000 vacatures o...
In mei zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, 16 meer bedrijven failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. Dat is een stijging van 7 procent. Het...
De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...
De horeca maakt een goede start in 2023: ondanks een zeer laag consumentenvertrouwen spendeerde de consument in het eerste kwartaal per horecabez...
De horeca blijft, ondanks de hoge inflatie, nog doorgroeien. In winkels nemen de verkopen daarentegen af, vooral door minder grote aankopen. Dit blijk...
In overleg met adviseurs, Christiaan Mensink, Jacobine van den Dolder en Pieter-Christiaan van Prooijen, heeft Wagamama gekozen voor een WHOA-procedur...
Recent verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu te downloaden of online te lezen. Vakinformatie die geen enkele restaurateur...
In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...
Gastvrij Rotterdam vierde dit jaar haar tiende editie. Dit jaar besloeg de horecavakbeurs vijf uitverkochte beurshallen in Rotterdam Ahoy, waarmee dez...
Na een succesvolle voorjaarseditie organiseert Sligro op donderdag 2 november ‘All about drinks | Winter special’. Dit exclusieve evenemen...
Toprestaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 35 jaar. Chef-patron Nico Klaver vierde het jubileum samen met zijn team met een speciale lunch di...
Afgelopen dinsdag 19 september 2023 vond de dertigste editie van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaats in Het Wijntheater tijdens Gastvrij...
Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame re...
Op 19 september 2023 vond de finale van het ‘SVH Wijnexpert van het Jaar’ plaats tijdens de tweede dag van Gastvrij Rotterdam. Het ev...
De uitreiking van de Michelinsterren vond de afgelopen jaren plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maar hier lijkt volgend jaar verandering in t...
Op dinsdag 19 september 2023, tijdens Gastvrij Rotterdam vond de prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf plaats. Een kookwedstrijd die jaarlijks door V...
Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden elf deelnemende teams om een plek in de finale van...
Het bepalen van de juiste verkoopprijs van bier is cruciaal voor horecaondernemers. Het vereist een goede balans tussen winstgevendheid en klanttevred...
Op 30 september en 1 oktober 2023 vindt het grootste culinaire evenement van Nederland, 100Chefs by Gault&Millau, plaats in het Miele Experience C...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
De nieuwe Joop Braakhekke Hospitality Award is gelanceerd én uitgereikt tijdens de opening van de tiende editie van Gastvrij Rotterdam. Noë...
Op maandag 18 september heeft de vakjury van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing Kirsten Abels uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2023. Een extra...
Tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in...
Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* / 5 radijzen uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100 procent plantaardige kookwedstrij...
Veel restaurants overwegen vooraf betalingen te vragen om te waarborgen dat gasten die een reservering maken ook daadwerkelijk komen. Maar is dit echt...
Het verblijf van RIJKS POP UP op de Zuidas in Amsterdam wordt verlengd tot half november. Op de tijdelijke locatie werken Executive Chef Joris Bijdend...
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
Het is met grote trots dat wij je ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
In de schaduw van glanzende tapkranen en het proosten door tevreden gasten staat een onderwerp dat diep geworteld is in de wereld van de horeca: brouw...
De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groe...
Stichting Wijninstituut Nederland heeft elf wijngaardeniers uit Nederland en België een ereprijs toegekend. De ereprijs voor Beste wijngaardenier...
Op 22, 23 en 24 september vindt het eerste Low Food Festival plaats. Het eerste festival in zijn soort, waarbij bezoekers van alle niveaus niet alleen...
De grootste restaurantketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +72. Proeflokaal Bregje krijgt de hoogste score (+91). He...
Tegelijkertijd met de lancering dit jaar van Librije Backstage, hebben Thérèse en Jonnie Boer met de Urban Cultivator ook vertical farmi...
Een sfeervolle reis door het Amazoneregenwoud, dit biedt Selva, een nieuw restaurant in Amsterdam dat haar deuren opent op de 24e verdieping van het i...
De zomer eindigt met de herfstequinox, die plaatsvindt rond 21 september. Dit markeert het moment waarop de dag en de nacht even lang zijn en is het b...
De sluiting van restaurant Monarh* is definitief voorkomen vanwege de overname door de broers Paul en Ralph Kappé, respectievelijk chef-kok en...
Verschillende sterrenchefs dragen bij aan Chef’s Place op de eerste editie van Horeca Vakbeurs, die plaatsvindt op 29, 30 en 31 januari 2024 in...