Na vijf winters vol gesmolten kaas, lange tafels en dampende pannen fondue sluit Smelt het hoofdstuk in het Westerpark (Amsterdam) definitief af. De geliefde pop-up locatie, waar Smelt de afgelopen jaren menig koude avond wist te verwarmen, keert niet meer terug.
“Het voelt een beetje als afscheid nemen, maar we krijgen er iets moois voor terug. Iedereen heeft hier fantastische avonden beleefd, maar de tijd van pop-ups is nu voorbij. We gaan verder groeien.”
Die groei vindt plaats in de Runstraat, waar Smelt haar vaste restaurant heeft. De zaak wordt dit najaar twee keer zo groot en krijgt een eigen private dining-ruimte, waar ook tastings en groepsdiners georganiseerd gaan worden. Vanaf 16 oktober is het restaurant officieel uitgebreid. Dat betekent nog meer gezelligheid, en natuurlijk: heel veel kaas.
Het team kijkt met trots terug op de samenwerking met Het IJscuypje in het Westerpark en wil iedereen bedanken die de pop-up de afgelopen jaren tot leven bracht.
Daarnaast opent Smelt volgende maand de deuren van een nieuwe locatie in Breda. Nadat het team eerder succesvol neerstreek in de bourgondische hoofdstad Den Bosch, is nu de Parel van het Zuiden aan de beurt. Zoals gebruikelijk bij Smelt wordt een oude, karakteristieke kroeg omgetoverd tot sfeervol restaurant. Op dit moment wordt er hard gewerkt om de deuren te openen. Net op tijd voor het kaasfondue seizoen.
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.