Michiel Deenik, eigenaar van de gerenomeerde Amsterdamse restaurants VisaandeSchelde en The Roast Room, hoopt in mei 2019 zijn volgende restuarant te openen. Het concept, de plek en de ideeën zijn er. Nu het gebouw nog. "Dat moet nog gebouwd worden. Het komt in Amsterdam Zuid-Oost", klinkt het enthousiast.
Een zaak met een wereldkeuken. Gerechten die hij tijdens zijn verre reizen heeft ontdekt, moeten terug komen in de keuken in Zuid-Oost. "En dan wil ik de koks linken aan het gerecht. Roti wordt natuurlijk het best gemaakt door een Surinamer, Gadogado door een Indonsiër. De essentie van het gerecht moet in de vingers zitten van degene die er een connectie mee heeft, met de problematiek met koks tegenwoordig, zie ik dit als een enormge uitdaging."
Het is nog ver weg, mei 2019. Deenik kan er dan ook nog niet teveel over kwijt. Zijn andere twee zaken, Visaandeschelde en The Roast Room, zijn beide een restaurant met een uitgesproken karakter. Zo won The Roast Room een maand geleden nog de prijs Beste Vleesrestaurant van Nederland.Visaandeschelde bestaat in april 20 jaar.