Het nieuwe seizoen van de Oosterschelde is officieel van start gegaan met de veiling van de eerste kreeft. Twee kreeften werden door Herman den Blijker voor 27.750 euro verkocht.
Koper van de twee kreeften die samen haast 4 kilo wegen is Vers 247, onderdeel van Deli XL. De opbrengst gaat dit jaar naar de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM).
*Recordbedrag*
Gelegenheidsveilingmeester Herman den Blijker die de KNRM een warm hart toe draagt, was zeer verguld met deze opbrengst. "Ik ben zelf een frequent watersporter en trotse bezitter van een Rib, ik zie van nabij wat er af en toe misgaat op het water. Het vrijwilligerswerk van de KNRM verdient alle steun. Dit recordbedrag is aan hen zeer besteed".
*Gewaardeerd product*
De Oosterschelde kreeft wordt door de Belgische en Nederlandse horeca zeer gewaardeerd. Den Blijker weet wel waarom: "Bij Oosterschelde kreeft denk ik aan aandacht en eenvoud. Dat geldt zowel voor de bereiding als het eten. Het is de ware slow food beleving. De bereiding is eenvoudig maar vraagt de juiste aandacht.
*Slurp de inhoud*
"Het eten van kreeft is ook beleving; beginnen met de poten, daarna het lijf en tot slot - en dat is het summum - slurp je de inhoud uit de kop. Neem vooral de tijd. Zelf gemaakte mayonaise erbij en een zonovergoten terras: dat is waar de liefhebbers van kreeft nu naar uit kijken", aldus Herman den Blijker.
*Seizoen tot 15 juli*
De periode waarin Oosterschelde kreeften worden gevangen, aangevoerd en verhandeld loopt tot en met 15 juli. Slechts een korte tijd dus om van deze delicatesse te kunnen genieten
~Frank Lindner~
Den Blijker veilt Oosterscheldekreeften
3 april 2012