Euro-Toques combineert slakken met vis

Auteur: David Bakker
Gastronomie 8 mei 2018
Euro-Toques combineert slakken met vis

De “jamsessies” bij de slakkenkwekerij zijn inmiddels een begrip aan het worden onder de jonge chefs van Nederland. Twee keer per jaar organiseert Lennard ter Hall op zijn kwekerij Slow Escargots een jamsessie, mét een competitief tintje. Jonge chefs worden aan de hand van een vooraf bedacht thema uitgedaagd de mooiste gerechten te improviseren en te bereiden. Ditmaal was het thema “Vis en slak” en dat leverde heel verrassende smaakcombinaties op.

Vanilla Venture, mede organisator van het event, schonk een
heerlijke verkoelende gin-tonic, zelfs een goede alcoholvrije
variant. PUUR Groenten was aanwezig met een heel
assortiment verse groenten en kruiden, Jan van As had de vis
geleverd en Spadel had flessen water neergezet. Proper
Products was aanwezig met mooi kleurrijk servies, vrij te
gebruiken door de deelnemers, zodat de presentatie ook
onderdeel werd van de beoordeling. Last but not least, de zon
was er ook in overvloed, wat zeker in combinatie met de Big
Green Egg die stond te branden, bijdroeg aan het informele
zomerse sfeertje.

Winnaars

De winnaars waren James Maros en Rijk Juten van Sandton Château de Raay in Baarlo, die volgens de jury een mooie combinatie tussen vis en slak hadden bedacht. Waarbij
beide ingrediënten goed zichtbaar en gelijkwaardig in het gerecht
verwerkt waren. Het werd mooi opgediend en het totaal was goed
van kleur. En omdat de jury hier geen enkel min- of verbeterpuntje
kon ontdekken waren zij de winnaars van de dag.

Rob Franken overhandigde James en Rijk een Euro-Toques Dinercheque, ter waarde van €100,00 te besteden in een Euro-Toques restaurant, en daarnaast ontvangen zij natuurlijk eeuwige roem.

Overig nieuws