Finale Bocuse d'Or Europe gestart

20 maart 2012
Finale Bocuse d'Or Europe gestart

In Brussel is de Europese finale om de Bocuse d'Or van start gegaan. Team Nederland, met chef-kok Martin Ruisaard en commis Rosita Nietvelt beginnen om 11.30 uur aan hun wedstrijd.

*Wedstrijdoverzicht*
Om 16.30 uur moeten de koude gerechten worden uitgeserveerd, om 17.05 uur volgen de warme bereidingen. In de koude bereidingen moet worden gewerkt met garnalen en tong. In de warme bereidingen staat Label Rouge kip als verplicht ingrediënt op het programma.


~Actie in de wedstrijdkeuken. Een sjalotje snipperen hoort er ook op het hoogste niveau gewoon bij. De oranje schorten, hoe goed gevonden, moesten al snel uit van de jury.~

Ruisaard en Nietvelt zijn als tiende en tevens laatste aan de beurt van de eerste wedstrijddag. Dinsdag koken er nog eens 10 landen.

*Uitslag*
De uitslag wordt op dinsdag 21 maart om 17.30 uur bekend gemaakt.

*Foto's:* Arnold van West

~Frank Lindner~

Overig nieuws