Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen op onze paradepaardjes FG Restaurant**, FG Food Labs* en FG Chocolate Room ofwel onze bonbonlijn."
Geen faillissement
Geurds vervolgt: "Met onze sterrenrestaurants willen we naar het hoogste level, want -we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken- alleen het allerbeste is goed genoeg voor onze gasten. Door onze krachten niet langer te verdelen tussen de Hofbogen en de Lloydpier kunnen we eindelijk al die leuke ideeën gaan doorvoeren bij FG Restaurant en FG Food Labs.
Voordat de verkeerde praatjes de wereld ingaan, van een faillissement van FG Bistro is geen sprake, van een sluiting door personeelstekort evenmin. Soms moet je inkrimpen om (op een ander vlak) door te groeien. Onze ambitie is onverminderd groot. Kwaliteit staat echter boven kwantiteit. Meer is niet per se beter. Onze ambitie ligt in de verfijning, in de verdere verdieping van smaken."