Georges Blanc opent vleesrestaurant

12 juli 2012
Georges Blanc opent vleesrestaurant

Georges Blanc opent een luxe vleesrestaurant in Lyon. De gelauwerde Franse chef bezit nu in totaal tien restaurants, waarvan het driesterrenrestaurant met zijn eigen naam in Bresse het bekendst is.
In Lyon bezit de chef ook brasserie Le Splendid.

*Van sterren naar brasserie*
Blanc neemt Le comptoir de la rue Le Bec over van Nicolas le Bec, die naar Shanghai vertrekt. Le Bec had voorheen twee sterren bij elkaar gekookt in zijn restaurant Rue Le Bec en opende later een grotere en eenvoudigere brasserie annex winkel.

*Luxe vlees*
Van het overgenomen restaurant, waar 580.000 euro voor is betaald, wil Blanc een luxe vleesrestaurant maken met 120 couverts. Op de kaart komen (uiteraard) Bresse kip, en Black Agnus en Charolais runderen. Ook zal er worden gewerkt met slachtafval.

*Lekker centraal*
De nieuwe zaak zal Le Centre gaan heten vanwege de centrale ligging in Lyon. Gasten zijn per couvert tussen de 35 en 40 euro kwijt zo rekent Blanc voor.

*Slimme keuze?*
Met de huidige opkomst van groentechefs, flexitariërs, en lupine vleesvervangers fronst menig expert de wenkbrauwen over Blancs keuze voor een vleesrestaurant.

~Frank Lindner~

Overig nieuws