Gilden Academie met Lindehof naar Turkije

22 april 2010
Gilden Academie met Lindehof naar Turkije

Op 22 april start de Gilden Academie voor de tweede keer een educatie-project in Turkije. Dit keer in het luxueuze Amara Hotel Dolce Vita in de plaats Kemer. Restaurant De Lindehof, bekroond met één Michelinster, in Nuenen van patron-cuisinier Soenil Bahadoer verzorgt names de academie een opleiding voor de keukenbrigade van Dolce Vita. Ryan Bahadoer, aanstormend kooktalent en zoon van Soenil, zal vijf maanden lang de keuken in dit Amara Hotel bestieren en de fijne kneepjes van de internationale topkeuken overbrengen op de Turkse keukenbrigade.

*Uitdaging*
“Dit is een geweldige uitdaging voor me en goed voor mijn ontwikkeling als kok. Ik ben onlangs in Dolce Vita geweest om af te stemmen met directie en de koks. Ik heb er zelfs al even gekookt. Het is werkelijk een tophotel met fantastische faciliteiten. Ik vind het een eer om dit hotel te helpen ook de keuken op topniveau te brengen”, aldus Ryan Bahadoer.

*Graag meewerken*
Soenil Bahadoer: “Hans Kerssemakers, voorzitter van de Gilden Academie, benaderde mij een maand geleden voor dit project en ik heb meteen – ook gezien mijn plezierige ervaring vorig jaar met het eerste Gilden Academie project in Gloria Hotels in Turkije – gezegd dat De Lindehof graag meewerkt. Ik en mijn sous-chef zullen Ryan met raad en daad bijstaan en ook tweemaal naar Turkije gaan. Voor Ryan is dit een supermogelijkheid om internationale ervaring op te doen en ook zijn managementkwaliteiten verder te ontwikkelen."

*Doel academie*
De Gilden Academie is een initiatief van Koksgilde en Gastvrijheidsgilde en heeft tot doel vakmensen te helpen zich verder te professionaliseren. De academie verzorgt tal van masterclasses en workshops, die vier uur duren, meestal op verschillende plaatsen worden gegeven, en qua prijs laagdrempelig zijn. Meer informatie: "www.gildenacademie.nl":http://www.gildenacademie.nl.

~Frank Lindner~

Overig nieuws