Gio’s by the River biedt authentieke Italiaanse beleving aan NDSM-Kade

Auteur: redactie
Opening 9 november 2023
Gio’s by the River biedt authentieke Italiaanse beleving aan NDSM-Kade

Donderdag 9 november heeft Gio’s by the River aan de NDSM-Kade de deuren geopend. Gio’s biedt een authentieke Italiaanse ervaring die bezoekers met zijn extravagante interieur en smaakvolle kaart volledig onderdompelt in mediterrane sferen. Gio’s by the River is de ‘zoon’ van het populaire Italiaanse restaurant Lolo en zal naar goed Italiaans gebruik de familie eer aan gaan doen in Amsterdam-Noord.

Net als Lolo is Gio’s by the River een initiatief van RB-Horeca, de snelgroeiende en gepassioneerde horecagroep die op toplocaties in Amsterdam horeca hotspots ontwikkelt. Gio’s by The River is het volgende ambitieuze project van de groep. Een restaurant dat zich vandaag met een eigenzinnige blik op Italiaanse cultuur en lifestyle zal ontpoppen tot een on-Amsterdams etablissement, waar bezoekers zich in een andere wereld wanen.

Net als ‘di mama’ Lolo, heeft Gio’s een interieur dat in samenwerking met Too Many Agencies (ook verantwoordelijk voor het interieur van restaurants Lolo en Secret Garden) tot stand is gekomen. De voorliefde voor Cinecittà-decors druipt ervan af. Verwacht een combinatie van aardetinten met Italiaanse patronen, muren met azuurblauwe strepen en klassieke Italiaanse decoratie. De hoge gedecoreerde bogen die de raampartij aan de voorzijde van de trattoria omlijsten verwijzen naar de statige barokke gebouwen in Italië en zijn onmiskenbare blikvangers. In het midden van de zaak verrijst een grote regenboog die dienst doet als roomdivider en tegelijk het fotogenieke interieur vanuit elke hoek uit duizenden herkenbaar maakt.

Complete beleving

Waar het interieur extravagant is, blinkt het menu uit door de Italiaanse eenvoud. Zoals het bij echt goede Italiaanse restaurants hoort! De gerechten vinden hun oorsprong in verschillende delen van Italië - van Lazio, tot Piemonte en Calabrië - en worden met niet minder dan de allerbeste ingrediënten bereid. Uiteraard is er een geweldige cocktailkaart om de beleving compleet te maken. La Dolce Vita staat binnen Gio’s by the River centraal, de gezelligheid en het laagdrempelige karakter maken dat iedere gast zich hier speciaal, maar ook direct thuis voelt.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws