Nederlandse limoncello valt in de prijzen

29 juli 2014
Nederlandse limoncello valt in de prijzen

Vorige week werd de Nederlandse "Limoncello di Fiorito":http://www.fiorito.nl bekroond met een zilveren medaille van de International Wine & Spirit Competition,
de hoogste in de categorie 'limoncello'. In november worden de prestigieuze IWSC-awards uitgereikt in Londen.

*Tweede keer*
Merkeigenaar Franco Fiorito: "Dit is de tweede keer dat we deze medaille winnen. Drie jaar geleden zorgde deze prijs voor onze doorbraak. Toen we hem ontvingen waren we net gestart. Inmiddels is Fiorito een van de meest verkochte limoncello's in Nederland en is ons merk in verschillende landen verkrijgbaar. Er zijn veel nieuwe merken bijgekomen, dus we zijn erg blij en trots dat onze limoncello nog steeds als beste uit de bus komt."

"*MEER LEZEN OVER LIMONCELLO? KLIK HIER!*":http://www.decafekrant.nl/?q=limoncello&x=zoeken

*Populair*
Door de kwaliteitsverbetering van limoncello is de citroenlikeur de afgelopen jaren erg populair geworden. De vanuit de vriezer geserveerde drank wordt van oudsher gebruikt na het eten, om de spijsvertering te bevorderen. Tegenwoordig wordt limoncello behalve als digestief gedronken in de mix, bijvoorbeeld met tonic of bubbels en is het een geliefd zomerdrankje geworden.

*Superiore*
Limoncello di Fiorito is een in Schiedam gemaakte limoncello, op basis van handgeschilde citroenen uit Siracusa. Fiorito is onder meer verkrijgbaar bij slijterijen en drankspeciaalzaken en bij de betere restaurants en bars. Sinds vorig jaar mag Fiorito als enige Nederlandse limoncello het keurmerk Limoncello Superiore voeren. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet de limoncello gemaakt zijn met meer dan 300 gram biologische citroenen per liter, die handmatig worden geschild. Daarnaast moet het suikergehalte lager liggen dan 250 gram per liter en mag het alcoholpercentage tussen de 30 en 32 procent zijn.

Overig nieuws