Van 13 t/m 16 januari 2014 vinden in de RAI tijdens de Horecava de Nationale Kampioenschappen voor koks plaats. Koks kunnen zich "nu al inschrijven":http://www.koksgilde.nl/wat-biedt-koksgilde-je/wedstrijden/nk-koks/ voor de vier categorieën van
de nationale kampioenschappen. De wedstrijden zijn:
*1.* Chef-koks
*2.* LeermeestersÂleerlingen
*3.* Jonge koks t/m 25 jaar
*4.* Leerling koks (in opleiding)
Er kunnen acht kandidaten per dag meedoen (dinsdag acht teams leermeester en leerling). Nieuw is de categorie leerling koks, de wedstrijd die door het Koksgilde is overgenomen van SVH. Belangstellende koks kunnen zich "nu al inschrijven via de website van het koksgilde":http://www.koksgilde.nl/wat-biedt-koksgilde-je/wedstrijden/nk-koks/.
De opdrachten voor de vier categorieën zijn:
*Chef-koks voor de Gouden Koksmuts, 13 januari 2014*
 Amuse van slakjes en tuinkruiden
 Taartje van scampiÂs en gambaÂs met komkommerdressing
 Cocotte met kalfszwezerik, paddenstoelen en truffel (geen truffelolie) met korstdeegkapje
 Gekarameliseerde eendenborst (wilde) met appel en calvadossaus en verrassend zoetzuurgarnituur.
 Petit dessert, groots gebracht van sinaasappel, chocolade en noten
*Leermeester/leerling voor het Gouden Koksmes, 14 januari 2014*
 Amuse van ei
 Rouleau van kalfsvlees en wintergroenten en passende dressing du chef
 Zalm Coulibiac met groene kruidensaus en garnituur
 Surprise van chocolade en eiwitschuim
*Jonge koks tot en met 25 jaar voor het Zilveren Koksmes, 15 januari 2014*
 Amuse van tonijn
 Creatie van Coquille en knolselderij met Hollandaise saus
 Filet van hert gebraden met zijn jus en winter stamppotje
 Dessert van gegrilde ananas, amandelspijs met een saus van pistache
*Leerling koks voor Het bronzen Koksmes, 16 januari 2014*
 Amuse van zalm
 Kreeftsalade modern style
 Gebraden hazenrug (op karkas) met klassieke roomsaus en passend aardappel- en groentegarnituur
 Combinatie van kaas, peer en noten
Voor de NK wordt een Gilden Plaza ingericht, dat exclusief voor de wedstrijden van het Koksgilde en Gastvrijheidsgilde wordt gecreëerd.
~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl
Inschrijving NK voor koks 2014 geopend
4 juli 2013