Inter Scaldes*** nu echt dicht; docu volgt Jannis en Claudia op weg naar nieuw leven

Auteur: Redactie
Michelin Gastronomie 18 juli 2023
Inter Scaldes*** nu echt dicht; docu volgt Jannis en Claudia op weg naar nieuw leven

Claudia Brevet kan niet geloven hoeveel mensen zich bezighouden met de sluiting van Inter Scaldes. Afgelopen weekend, halverwege juli, was de laatste avond van het bekende sterrenrestaurant. "Dit is het einde van ons levenswerk", aldus Claudia tegen Omroep Zeeland. 

Inter Scaldes is een van de twee restaurants in Nederland met drie Michelinsterren. Naast het restaurant in Kruiningen draagt ook De Librije deze eer. Omroep Zeeland was aanwezig bij de laatste avond van Jannis en Claudia Brevet. Jannis: "We hebben dit 23 jaar gedaan, wekelijks tachtig uur gewerkt. Samen met Claudia maar ook met het hele team. Dan word je ook meer dan collega's." Ook Jannis laat weten dat hij de laatste avond ziet als het einde van hun levenswerk. 

Volgens de omroep zat Inter Scaldes afgelopen zaterdag vol met gasten uit de hele wereld. "Amerika, Engeland, België maar ook inwoners uit Kruiningen die al jaren komen eten", zo schrijft de omroep over de laatste avond. 

Zoals bekend gaat het restaurant verder met nieuwe eigenaren. Na een grote verbouwing, die een paar maanden zal duren, heropent het restaurant met chef-kok Jeroen- en gastvrouw Sanne Achtien. Het duo werkte al samen in Zwitserland, waar zij twee Michelinsterren hebben verdiend. 

In september zal tijdens festival 'Film by the Sea' de documentaire 'De kunst van eenvoud' te zien zijn. Renie Openeer en Olaf Gideonse volgden Inter Scaldes tijdens de laatste weken met Jannes en Claudia en volgen hun weg naar een nieuw leven. 

Beeldmateriaal aangeleverd door: Michelin

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws