Jonatán Gómez Luna Torres, geboren en getogen in Mexico City, is een waardige vertegenwoordiger van de
hedendaagse Mexicaanse keuken. Op Folie Culinaire geeft Jonatán een demonstratie van zijn Mexicaanse kookkunst. Hij maakt deel uit van de nieuwe generatie van Mexicaanse chefs. Jonatán is afgestudeerd aan Centro Culinario Ambrosia en ontwikkelde zijn culinaire kunsten bij de meest toonaangevende restaurants ter wereld. Allemaal restaurants die twee of drie Michelinsterren hebben.
*Le Chique*
In 2008 opende hij zijn restaurant Le Chique, dat deel uitmaakte van Karisma Hotels & Resorts waar Jonatán de afgelopen acht jaar gewerkt heeft als hoofd van Corporate Culinary Development. Le Chique is één van de meest toonaangevende restaurants van Mexico en heeft heel wat awards en onderscheidingen gewonnen. Enkele voorbeelden: ÂThe Best of The Best (2014), ÂBest Tasting Menu (2012 & 2015), ÂMost Beautiful Dishes (2013) en ÂRestaurant of the Year (2014). Le Chique wordt aanbevolen door The Daily Meal in hun lijst van 100 beste restaurants in Latijns-Amerika. Ook heeft het de prestigieuze Five Diamond Award van de AAA gekregen. In 2015 werd Jonatán bekroond met The Rising Star Chef Award door het Wine and Food Festival Mexico City en werd hij uitgenodigd om mee te werken aan diners in culinaire bestemmingen zoals Parijs en Londen. Als kers op de taart werd Le Chique recentelijk door de WorldÂs Best Restaurants Academy toegevoegd aan Diners Club 50 Beste Discovery Series. Jonatán is een frequent deelnemer aan gastronomische conferenties en tentoonstellingen in Mexico en veel andere landen.
~Christel Tuin~
Jonatán Gómez Luna Torres kookt bij Folie Culinaire
18 april 2016