JRE-Nederland bekroont ondernemerschap met prijzen voor Aroma, Au Coin des Bons Enfants en Spetters

Auteur: redactie
Awards Gastronomie 19 november 2024
JRE-Nederland bekroont ondernemerschap met prijzen voor Aroma, Au Coin des Bons Enfants en Spetters

Pasquale Carfora van Aroma Italian Fine Dining in Vaassen is maandag 18 november tijdens het Gala diner bij Restaurant Rantrée door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2025. De award werd uitgereikt door Tijn Swinkels van Royal Swinkels. Lino de Vrede, eigenaar en sommelier van Au Coin des Bons Enfants in Maastricht mag zich Gastheer van het Jaar 2025 noemen. Hij ontving de award van Peer van Iersel van Kwast Wijnkopers. De award voor Restaurant van het Jaar 2025 ging naar Spetters van Laurent Smallegange in Breskens. Hij mocht de award in ontvangst nemen van Michelle Hartman van illycaffè.

JRE-Nederland is een vooraanstaande restaurantvereniging waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd en wil met deze Awards uitzonderlijk talent en opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf.

Chef van het Jaar

Chef van het Jaar is Pasquale Carfora van Restaurant Aroma. Hij staat bekend om Italian Fine Dining door het gebruik van de beste Italiaanse kwaliteits- en lokale seizoen producten van de Veluwe. Het resultaat is een ervaring vol van verschillende smaken en aroma’s. Carfore ontving de afgelopen jaren al meerdere awards namelijk; Italiaans restaurant van het jaar 2023, plek 43 in de Top50 Italy, winnaar van de Minder-Zout-Meer-Smaak-award, de Primo dei Campi wedstrijd en de Palux Young Innovation Award International 2024. Geen wonder dat hij ook door zijn collega’s benoemd is tot Chef van het Jaar.

Gastheer van het Jaar

Het restaurant van Gastheer van het Jaar, Lino de Vrede, staat in het historische Jekerkwartier van Maastricht. Samen met Timo Reichelt is hij eigenaar van Au Coin des Bons Enfants. Als sommelier dook De Vrede diep in de wereld van wijnen, waarbij hij hun geschiedenis, eigenschappen en oorsprong onderzocht. Zijn fascinatie leidde hem specifiek naar de klassieke Bourgogne-regio. De allure van deze wijnen, klassiek en van nieuwe wijnbouwers, fascineerden hem en maakt dat hij zijn kennis graag deelt met de gasten van het restaurant. Met zijn goed ontwikkelde talent om te proeven en zijn diepgaande kennis van wijnen, lukt het De Vrede het juiste glas bij de creatie van de chef te presenteren. Zijn keuze resulteert telkens in een harmonieus ensemble van wijn en de spijzen van de chef.

Restaurant van het Jaar

Het Restaurant van het Jaar staat in Breskens. Daar exploiteert Laurent Smallegange al dertien jaar Restaurant Spetters aan de prachtige jachthaven. Vanaf elke tafel in het restaurant heb je uitzicht op de Westerschelde en de zeilboten die vertrekken richting Vlissingen. De ambiance is uitnodigend en ontspannen, wat ook van toepassing is op de vernieuwende, speelse en ongedwongen keuken. Dit bekroonde restaurant zal je smaakpapillen ongetwijfeld verbazen en een buitengewone gastronomische ervaring bezorgen. Sinds 2013 in bezit van een Michelinster, waarna Smallegange in 2015 ‘Belofte van het Jaar’ werd bij Gault&Millau, in 2016 won hij de JRE-Nederland award Chef van het Jaar en in 2017 de JRE-Jeunes Restaurateurs International Heritage Award.

Tijdens het avond programma feliciteerde Voorzitter Marko Karelse, Patrick & Millie van Zuiden van Savarin in Rijswijk met 30 jaar lidmaatschap en Arjen Kräwinkel en Eugène van Angelbeek van De Jonge Dikkert in Amstelveen met 25 jaar lidmaatschap.

Nieuwe leden 2025

Tijdens de algemene ledenvergadering werden onderstaande leden officieel lid van JRE-Nederland:

•             Bart Leussink & Janiek van den Broeck van The Church - Arnhem

•             Tim Staal & Marijn Waanders van Lazuli - Enschede

•             Eddie Meijboom & Julius Wever van Fris - Haarlem

•             Stefan Visser & Elke Valk van STEEF. - Leeuwarden

•             Pieter Timmer & Sofiane Bons van Joelia - Rotterdam

Begin volgend jaar stellen deze nieuwe leden zich zowel persoonlijk, als culinair, tijdens een officiële lunch voor aan onze partners en de gastronomische pers.

In 2024 werd er door JRE-Nederland afscheid genomen van Jeroen van Esch & Lieke Vos van Hunker in Sittard, Jip, Yesse en Jelle Goyvaerts van Goyvaerts in Eindhoven, Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek in Harderwijk, Bram van Grinsven van Somm in Uden en Hanneke van Kouwen & Remco Vermeulen van Hoog Holten in Holten.

Bestuur 2025

Deze dag werd ook het bestuur voor JRE-Nederland aangekondigd. Nieuw toegetreden is Rick Blanken van Restaurant Ledeboer in Almelo. Hij zal de functie van Penningmeester bekleden. Het bestuur bestaat verder uit Voorzitter Marko Karelse van Villa la Ruche in Voorburg, Bjorn Massop (vicevoorzitter) van Restaurant Lokaal in Doetinchem en Herman Cooijmans van Restaurant Eden in Waalre. Er werd afscheid genomen van Laurent Smallegange, Jennifer Silvius en Boy Schuiling in het bestuur.

2025 zal het laatste jaar zijn als voorzitter voor Marko Karelse. Het nieuwe bestuur is al druk met het uitwerken van de plannen voor een nog mooiere toekomst voor JRE-Nederland, waarin kwaliteit en aandacht centraal staan.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws