Kanshebbers beste Franse en Italiaanse restaurant bekend

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 7 augustus 2017
Kanshebbers beste Franse en Italiaanse restaurant bekend

Voor het zevende jaar op rij reiken de tijdschriften Italië Magazine en Leven in Frankrijk awards uit voor restaurants met een authentiek Italiaanse of Franse keuken. In de loop de jaren is de waardering van de prijzen steeds verder gegroeid en is de toekenning inmiddels een belangrijk jaarlijks evenement voor zowel Italiaanse als Franse restaurateurs. De prijzen worden ook ondersteund door de ambassadeurs van Italië en Frankrijk die elk jaar de juryprijs uitreiken. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats op maandagavond 18 september in Hilton Amsterdam.

Bekendmaking
 

Na het nodige proeven, eten en beoordelen zullen de jury’s een keuze maken uit de tien genomineerde restaurants wie respectievelijk de juryprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar en Het Fijnste Franse Restaurant toegekend zal krijgen. Daarnaast kunnen de lezers van de bladen ook stemmen op hun favoriet uit de genomineerden. Deze winnaar zal de publieksprijs uitgereikt krijgen op de feestelijke avond in het Hilton Amsterdam. 

Jury


De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestaat uit juryvoorzitter Roberto Payer (voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana), Pieter J. Bogaers (culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl), Nicoletta Tavella (kookschooleigenaar en kookboekenschrijfster) en Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine).

De jury van de prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestaat uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis (hoofdredacteur HP/de Tijd en culinair journalist), Alain Caron (restaurateur en chef, tv-kok en auteur van culinaire boeken), Jo Simons en Cathelijne van Vliet (voormalig en huidig hoofdredacteuren van Leven in Frankrijk).
 

Overig nieuws