Koen Betjes, Leerling-Kok Wijnbar Pinot in Breda heeft op 16 januari het Bronzen Koksmes gewonnen. Hij kreeg de prijs als Nationaal Kampioen Leerling-Kok uitgereikt door
SVH Meesterkok Michel van der Kroft.
*Top-3*
Tweede werd Jeffrey van der Veldt, leerling-kok Restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek en derde werd Dennis Steenbergen, leerling zelfstandig werkend kok bij Restaurant de Hoefslag en Bosch en Duin.
*Amuse en drie gangen*
De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een driegangenmenu voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten. Acht leerling-koks uit topbedrijven streden om het kampioenschap.
*Juryleden*
De jury, bestaande uit de voorzitter Wynand Vogel, SVH Meesterkok, Michel v/d Kroft (Restaurant t Nonnetje in Harderwijk), SVH Meesterkok Alain Alders (Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort), SVH Meesterkok Bert van Manen (Steigenberger Kurhaus Hotel Scheveningen en chef déquipe Koksgilde Nationaal Jeugdteam), beoordeelde Jeffreys amuse en driegangen menu met het hoogst aantal punten.
Bij de beoordeling werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie en de bereiding waren van groot belang.
*Organisatie*
De wedstrijd is georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 2.800 leden, in samenwerking met de Horecava.
*Sponsoren*
Het NK wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors Nestlé Professional, Rational, Frima en door de sponsors VanDrie Group, Hanos, Gram koelkasten, Winterhalter, Deli XL, Wüsthof, Olivier, Figgjo, Chaud Devant, Ruig Wild & Gevogelte, Koppert Cress en Dr. Wiegert.
~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl
Koen Betjes wint NK Leerling-Kok 2014
20 januari 2014