Koksgilde telt tweeduizend leden

8 april 2009
Koksgilde telt tweeduizend leden

Eind maart is het tweeduizendste lid van het Koksgilde ingeschreven. Chef-kok Andrew Hulsman uit Eindhoven, werkzaam bij Brasserie de Baron in Uden, is deze eer te beurt gevallen. Hulsman werd daarvoor in het zonnetje gezet en kreeg het Koksgilde muurschild en het Koksgilde koksbuis aangeboden. Paul Fagel, president van Koksgilde Nederland: "We zijn er erg trots op, dat we deze mijlpaal ondanks de heersende recessie hebben bereikt. Het beleid en de vele aantrekkelijke activiteiten die het Koksgilde ontplooit, werpen hun vruchten af."

"Dit voorjaar zijn zo'n 200 nieuwe leden ingeschreven en momenteel melden zich dagelijks nieuwe leden aan. Wat heel plezierig is dat het Koksgilde verjongt. De aanwas komt vooral uit de categorie 20 - 35 jarigen. Voor onze club en het imago daarvan is dat buitengewoon belangrijk", aldus Fagel. "Ook zien we dat de aanwas vanuit de zorginstellingen weer toeneemt. De verjonging zet zich ook door in besturen, het landelijk bestuur en de regionale sociëteiten. Ook dat vind ik een goede ontwikkeling".

Paul vervolgt: "Ik vind dat elke kok in Nederland lid zou moeten zijn van het Koksgilde. Waarom? Om bij te blijven en uit collegaliteit. Ik heb wel eens gekscherend gezegd bij mijn aantreden als president dat ik in mijn periode voor duizend nieuwe leden zou zorgen. Dat dreigt in de komende jaren te gaan lukken als het zich zo doorzet als nu."

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/koksgilde-telt-tweeduizend-leden/

Overig nieuws