La Buvette geeft met een klassiek grand café de klasse van vroeger terug aan het Erasmusgebouw dat in 1939 werd gerealiseerd door Dudok. Het grand café op de begane grond van het monumentale pand, dat in gebruik is genomen door Frame Office, is zeven dagen per week toegankelijk voor iedereen. Het stijlvolle interieur is ‘oud en nieuw chique’ en knipoogt naar de vervlogen tijden en stijlen van architect W.M Dudok. Op de kaart staan ontbijt-, lunch- en borrelgerechten geïnspireerd op de Franse en Belgische keuken, op vrijdagavond kan er ook gedineerd worden.
Het grand café onderscheidt zich met kwalitatief en smaakvol eten, dat altijd bereid is met dagverse seizoensproducten. Van de garnalenkroket en de filet Americain tot de mayonaise en – nu al populaire - steak tartare; alles wordt huisgemaakt door chef-kok Fabian Oldenburger en het keukenteam. De kaart wisselt regelmatig en de smaken zijn puur en verfijnd, maar vooral ook niet te moeilijk. De keuken werkt bovendien samen met meesterboulanger Hiljo Hillebrand (hij kwalificeerde zich eerder dit jaar voor het WK Boulangerie in Parijs).
Laagdrempelig genieten
Ondanks de ietwat chique sfeer streeft La Buvette naar een laagdrempelig concept en zeer betaalbare geprijsd. Het publiek is erg gemengd; zakenlui, winkelend publiek en borrelaars genieten zij aan zij van hun koffie of wijn. Omdat de wifi goed is en er veel stopcontacten zijn, is La Buvette al snel een populaire plek voor freelancers geworden. Wanneer de huisgemaakte patés, rilettes, quiches en geserveerde patisserie, wijnen en aperitieven in de smaak vallen, kunnen deze zelfs mee naar huis genomen worden. Ook bezorgd La Buvette lunches en borrels aan de bedrijven in de omgeving. La Buvette is namelijk naast café ook traiteur. De traiteur hopen ze in de toekomst zelfs uit te breiden met een eigen locatie op hun terras aan de Coolsingel 104.