Italië Magazine presenteert dit jaar voor het eerst de verkiezing van het Italië Magazine Restaurant van het Jaar. De expert op het gebied van 'la dolce vita' heeft onlangs de shortlist bekend gemaakt. Onder de kanshebbers zitten onder meer restaurant Mario Uva en Toscanini.
*Voorwaarden*
De criteria om voor de award in aanmerking te komen zijn dat de chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn, de kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten en de keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten. 
*De jury* 
Vanuit verschillende achtergronden combineert onze jury een schat aan culinaire ervaring. De enthousiaste juryleden zijn SVH Meesterkok Angélique Schmeinck, culinair journalist Karel Bagijn en hoofdredacteur van Italië Magazine Paul van Eijndhoven.
*Tien kanshebbers* 
Na uitvoerig overleg is de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen. In willekeurige volgorde: 
 Segugio, Amsterdam 
 Mario Uva, Neck 
 Napoli, Haarlem 
 Da Bruno, Blaricum 
 Sapori dÂItalia, Den Haag 
 Incanto, Amsterdam 
 Toscanini, Amsterdam 
 Bacco Perbacco, Den Haag 
 Sardegna, Utrecht 
 Cucina Italiana, Deventer 
De uitslag 
In het najaarsnummer van Italië Magazine (verschijnt eind september) zal worden bekendgemaakt welk van de tien bovenstaande restaurants de winnaar is en zich het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2011 mag noemen. De prijs zal op 12 september tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Hilton Hotel Amsterdam worden uitgereikt. Bovendien wordt de winnaar geëerd met een uitgebreide reportage in Italië Magazine. 
~Frank Lindner~
Magazine zoekt beste Italiaan van het land
                                                                        11 augustus 2011