Het faillissement van het Eindhovense restaurant LN2 is aangevraagd door een personeelslid dat nog loon moest krijgen van chef-kok en mede-eigenaar Ryan Bahadoer.
Dit blijkt uit het openbare faillissementsverslag.
*Jaar open*
Het restaurant werd in juni van dit jaar failliet verklaard. LN2 was toen al een maand dicht. Ten tijde van het bankroet werkten er zestien personen. Het restaurant, waar onder meer moleculair werd gekookt, opende in februari vorig jaar.
*Kosten en crisis*
Uit het verslag van de curator: "Hoewel de eerste maanden voorspoedig verliepen is, volgens Ryan Bahadoer, bij het opstellen van de exploitatiebegroting een te hoge omzet geprognosticeerd. De uitgaven werden op die omzet
geënt. Er is zijns ziens te laat bijgesteld. Hij was druk doende als chef-kok en had onvoldoende zicht op de (contante) inkomsten. Dat heeft hij later, zo geeft hij aan,
wel gedaan maar toen was het al te laat, mede als gevolg van een teruglopende omzet vanwege de economische omstandigheden en het feit dat de formule niet goed genoeg aansloeg. (...) Het faillissement is aangevraagd door een
personeelslid dat nog loon te vorderen had."
*Sporadisch*
Het komt maar weinig voor dat een eigen personeelslid de aanvraag van het faillissement van het horecabedrijf waar hij of zij werkt in gang zet.
*Loopbaan*
Ryan Bahadoer is de zoon van sterrenkok Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof in Nuenen. Ryan liep zowel bij zijn vader als in het Amsterdamse Ciel Bleu stage. Ook hielp hij in 2010 een Turks tophotel om de keuken op sterrenniveau te brengen.
~Frank Lindner~
Personeel vroeg faillissement LN2 aan
8 augustus 2012