Na een reeks nationale rondes in hun landen zal Bocuse d'Or Europe de volgende en voorlaatste etappe zijn voor chef-koks om zich te kwalificeren voor de grote finale en te proberen de felbegeerde titel van beste chef-kok ter wereld te winnen.
Volgens de directeur Gastronomie van Bocuse d'Or, Florent Suplisson, hebben alle kandidaten meer tijd gehad voor de training en de voorbereidingen vanwege de lockdown die het evenement heeft uitgesteld, en dit zou echt interessante resultaten kunnen opleveren. "Dit is een unieke ervaring voor de deelnemers die een beroep zullen moeten doen op hun uitstekende kookkunsten en een scherp gevoel voor esthetiek, originaliteit en creativiteit zullen moeten tonen om de jury te overtuigen", aldus Suplission. "We kijken er naar uit om alle chef-koks in Tallinn in oktober te verwelkomen"
Estse kwartel
De chef-koks zullen twee gerechten bereiden. Het gerecht op een dienblad is de Estse kwartel, die gewaardeerd wordt om zijn heerlijke malse vlees en zijn verhoogde eiproductiviteit. De deelnemer en de commis zullen wonderen van originaliteit moeten tonen om zeven complete kwartels te presenteren, geserveerd met drie garnituren.
Het gerecht op een bord is meerval die voornamelijk in Zuid-Estland wordt gekweekt. Voor beide proeven is de grote uitdaging voor de deelnemers om zich te onderscheiden met een creatie die verrassend, lekker en anders is.
Tallinn
In totaal zijn 19 deelnemers geselecteerd voor deze 7e Europese editie, een evenement waarbij de teams zichzelf moeten overtreffen. Bocuse d'Or Europe Tallinn 2020 vindt plaats van 15 tot 16 oktober in Saku Suurhall. Chef-koks uit 19 Europese landen nemen deel aan de wedstrijd en de top 11 finishers zullen zich kwalificeren mondiale Bocuse d'Or.
Land
|
Kandidaat
|
Spain
|
Albert Boronat
|
Netherlands
|
Marco van der Wijngaard
|
Turkey
|
Serhat Eliçora
|
Iceland
|
Sigurður Laufdal
|
Estonia
|
Artur Kazaritski
|
Denmark
|
Ronni Vexøe Mortensen
|
Sweden
|
Sebastian Gibrand
|
Georgia
|
Erik Sarkisian
|
Poland
|
Jakub Kasprzak
|
Belgium
|
Lode De Roover
|
Latvia
|
Dinars Zvidrins
|
Croatia
|
Jurica Obrol
|
Hungary
|
István Veres
|
Finland
|
Mikko Kaukonen
|
France
|
Davy Tissot
|
Switzerland
|
Alessandro Mordasini
|
Italy
|
Alessandro Bergamo
|
Russia
|
Viktor Beley
|
Norway
|
Christian Andre Pettersen
|
Bocuse d'Or is 's werelds meest prestigieuze culinaire wedstrijd, gelanceerd in 1987 door de wereldberoemde Franse chef-kok Paul Bocuse. Geïnspireerd door de boeiende sfeer van de sportevenementen, besloot Paul Bocuse een onderhoudende show te organiseren, gericht op de kunst van het koken en het meesterschap van de chef-koks.