Meld je duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023

Auteur: Redactie
Events Awards 3 april 2023
Meld je duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023

Jaarlijks vindt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam de uitreiking plaats van de Gaia Green Awards. Deze awards worden uitgereikt aan horecalocaties uit Nederland en België die uitblinken op het gebied van duurzaamheid. Ook tijdens deze editie zijn er weer nieuwe categorieën toegevoegd en heeft Worldmeetings.com zich als partner aangesloten om de awards te versterken. Duurzame restaurants, hotels en MICE-locaties kunnen zich in de periode vanaf 1 april tot en met 31 mei 2023  aanmelden.

Nieuwe categorieën en partners

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecalocaties die er qua duurzaamheid bovenuit steken. De awards bestaan uit de categorieën: restaurants en strandpaviljoens, hotels, Plasticvrij Award, de Falco Eleonora award (meest duurzame menukaart) en de Publieksprijs. De awards hebben als doel om bijzondere en duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecabranche te inspireren. Aan de bestaande awards wordt in 2023 een award toegevoegd; de meest duurzame MICE-locatie. Deze award gaat naar de meest duurzame organisatie in de doelgroep Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions. Om deze nieuwe awards verder vorm te geven en naar een hoger plan te tillen sluit Worldmeetings.com zich aan bij de tien partners van de Gaia Green Awards.

Beoordeling

De duurzame horecalocaties die zich aanmelden voor de Gaia Green Awards worden uitgebreid beoordeeld. De beoordeling bestaat uit drie onderdelen: een ‘mystery visit’ uitgevoerd door een professional, de beoordeling van een uitgebreide vragenlijst en publiekstemmen. De uiteindelijke winnaars worden aangewezen door een vakjury en nemen hun award in ontvangst op dinsdag 19 september, in Rotterdam Ahoy, tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Duurzaamheid: Een hoge prioriteit

Duurzaamheid staat hoog op de agenda in de horecasector. Hoge energieprijzen stimuleren horecabedrijven nog meer om energie te besparen en wetgeving rondom Single-Use Plastic zorgt dat horecabedrijven massaal overstappen op herbruikbare drinkbekers en maaltijdverpakkingen. Ook kiezen steeds meer zakelijke klanten voor aantoonbaar duurzame locaties. Horecabedrijven kunnen niet meer om het thema duurzaamheid heen. De verwachtingen zijn hiermee hoog gespannen voor de komende editie van de Gaia Green Awards. 

Partners

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen. De partijen die de award ondersteunen zijn: Green Key, EKO- Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en Amsterdam International Olive Oil Competition en initiatiefnemer Green Leisure Group. De awards worden gesponsord door Worldmeetings.com en Gastvrij Rotterdam.

Overig nieuws