Op 18 september vindt tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D’Or Nederland plaats. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voor de Europese finale in Turijn in 2018. In aanloop naar de Nederlandse finale stellen de vijf kandidaten zich voor in een reeks korte mini documentaires. Vandaag is de beurt aan Kees Visser.
Kees Visser is chef van het restaurant Bij Kees in Zierikzee. Hij doet voor de derde keer mee aan de Bocuse D’Or. In 2015 won zijn visgerecht de prijs voor ‘Beste Visgerecht’. Zelf hoopt hij dit jaar op meer. “Dit is dé kookwedstrijd van de wereld, en het lijkt mij fantastisch om Nederland te mogen vertegenwoordigen”, aldus Kees Visser.
Andere kandidaten
De komende weken komen ook de andere kandidaten aan het woord. Volgende week is het de beurt aan Thomas Beekhuis van Dot Groningen. In de weken daarna volgen nog Marco van der Wijngaard (’t Amsterdammertje), Lars Drost (Ciel Bleu) en Gert van der Heijden (Landgoed Hotel Het Roode Koper).