De Nederlandse Bocuse dÂOr deelnemer, Martin Ruisaard, kookt op de eerste dag van de wereldfinale om de Bocuse dÂOr in Lyon. De wedstrijd vindt plaats op 29 en 30 januari 2013.
*Loting*
Op elke wedstrijddag treden twaalf kandidaten in het strijdperk. De verdeling van de wedstrijddeelnemers over de twee dagen en de volgorde van de deelnemers is tot stand gekomen na loting door een Franse notaris in Lyon.
*Verdeling over dagen*
Op dag één koken de deelnemers van IJsland, Zweden, Singapore, China, Brazilië, Marokko, Nederland, Finland, Canada, België, Mexico en Guatemala.
Op dag twee koken de teams uit Denemarken, Sri Lanka, Estland, Australië, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, USA, Noorwegen, Hongarije en Japan.
Het is nog even weg, maar vanuit De RestaurantKrant wensen we Martin Ruisaard en Rosita Nietvelt alvast heel erg veel succes met de voorbereidingen.
~Frank Lindner~
Nederland loot eerste dag Bocuse d'Or
27 juli 2012