De Week van het Nederlandse Bier 2014 was erg geslaagd. Zo heeft een recordaantal mensen uit binnen- en buitenland in de week van 15 mei t/m 25 mei 2014, kennisgemaakt met Nederlands bier en de
Nederlandse biercultuur. Er werd in groten getale deelgenomen aan de 120 activiteiten die door het hele land werden georganiseerd. Ook waren de rondleidingen bij maar liefst 91 grote en kleine bierbrouwers een groot succes. Verder bleken de bier-spijs combinaties bij cafés en restaurants zeer in trek, net als de interessante proeverijen bij slijterijen. Dit alles maakt dat de stichting Week van het Nederlandse Bier een vierde editie aankondigt; namelijk van 28 mei tot en met 7 juni 2015.
*Biercultuur*
Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: ''We zijn erg blij met de vele activiteiten die er dit jaar plaatsvonden in de Week van het Nederlandse Bier. De biersector heeft zich echt van zijn beste kant laten zien. Het is mooi dat dit ook gewaardeerd werd door de vele bezoekers. Dat is voor ons het smaakvolle bewijs dat onze biercultuur leeft als nooit te voren. We zien dan ook erg uit naar de volgende editie van de Week in 2015 en hopen dan op minstens zoÂn hoge opkomst!''
*Een scala aan activiteiten*
Ruim 4000 bezoekers konden bij 37 brouwerijen Nederlandse bieren proeven. Tijdens de Week was er veel aandacht voor bier & spijs. Zo werd bij de Nationale Bierlunch in Amsterdam de ÂBier aan Tafel Trofee uitgereikt aan het restaurant met de beste bier-spijscombinaties. Tevens genoten 160 deelnemers tijdens Mitra Culinair van een heerlijk 6-gangendiner met bieren uit alle windstreken van Nederland. De Ladies Night, georganiseerd in het oosten van het land, was helemaal uitverkocht en bij de Nederlandse bierproeverij in Antwerpen verrasten we onze zuiderburen met de grote diversiteit aan Nederlands bier.
~Thijs Jacobs~
Nederlandse biercultuur leeft
16 juni 2014