Tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key certificaten vandaag - donderdag 8 februari 2018 - worden de Green Key certificaten 2018 overhandigd uit handen van Ruud Koornstra, Nederlands eerste Energiecommissaris en voorzitter van de Groene Zaak.
Duurzame horeca en gastvrijheid, steeds belangrijker.
Met een Green Key certificaat dragen ondernemers bij aan de versterking van het duurzame imago van hun accommodaties, het imago naar overheden binnen de branche zelf, maar ook naar de markt. Voor consumenten wordt het met een Green Key logo steeds gemakkelijker een bestemming te kiezen waar duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de zakelijke markt in de keuze van vergader, training- of congresaccommodaties en restaurants. De Green Key staat garant voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Samenwerking Good Fish Foundation
Vandaag tekenen Good Fish Foundation en Green Key Nederland een samenwerkingsovereenkomst. Green Key streeft naar een menukaart met duurzame producten en ingrediënten. Daar hoort ook verantwoorde vis bij. De Good Fish Foundation werkt aan de verduurzaming van visserij en visconsumptie. De samenwerking houdt onder andere in dat Green Key gecertificeerde bedrijven adviezen krijgen in de keuzen van de chef kok aangaande visgerechten. In het certificeringsschema van Green Key wordt gestuurd op duurzame vis op de kaart.