De nieuwe stichting Les Amis GastrEUnomiques (LAG) is een netwerkplatform voor leveranciers aan de horecabranche die actief zijn in de Euregio MaasRijn. Dit netwerk heeft als doel leveranciers samen
te laten werken door kennis en ideeën uit te wisselen. Ook willen ze zo meer inzicht krijgen in (Euregionale) trends en ontwikkelingen binnen de horeca. LAG wordt op de horecavakbeurs BBB in het MECC in Maastricht geïntroduceerd.
*Place des Amis*
De officiële lancering vindt plaats tijdens de BBB van 7 tot 9 oktober. Op het speciaal hiervoor gebouwde Place des Amis vindt ook een compleet driedaags beursprogramma plaats. Het centrale thema van Place des Amis is Âthe agenda for the future  there is no time to wasteÂ. Hier is aandacht voor duurzame ontwikkelingen binnen de hospitality branche rond de themaÂs Water, Power & Pollution, Foodwaste en Education & Changing Markets. Over deze onderwerpen vinden ontmoetingen en presentaties plaats voor standhouders en andere horecaleveranciers.
*Keuze voor BBB*
Place des Amis is het vertrekpunt voor de dagelijkse ÂTour d ExperienceÂ. Deze route voert langs de horecatrends, productpresentaties, (blind)proeverijen en (kook)demonstraties. LAG heeft voor de lancering voor de BBB gekozen omdat deze horecavakbeurs al 58 jaar fungeert als formeel horecanetwerk en mede daardoor een sterke binding heeft met landelijke en Euregionale horecaleveranciers.
~Mariska van Gorp~
Nieuw horecanetwerk LAG op BBB
20 september 2013