Nieuw restaurant op Amsterdams marineterrein

11 mei 2016
Nieuw restaurant op Amsterdams marineterrein

Het team achter succesrestaurant "Rijsel":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=rijsel&x=zoeken opent op 24 mei een tweede zaak op het Marineterrein in Amsterdam. De zaak krijgt
de naam Scheepskameel, een verwijzing naar een uitvinding die in de ­zeventiende eeuw snel de wereld overging. Om schepen over het ondiepe water bij Pampus naar de haven van Amsterdam te kunnen laten varen bedacht Meeuwis Meindertsz Bakker de scheepskameel: een systeem van drijvers dat de diepgang van een schip tijdelijk verminderde.

~Foto: Janus van den Eijnden~

*Keuken*
De keuken van Scheeps­kameel wordt bestierd door Rijselkok Iwan Driessen en Tijs Jeurissen (voormalig chef van het eveneens Amsterdamse restaurant Marius). Het wordt een boerse keuken met veel rauwe producten: rauw vlees, rauwe vis, rauwe groente.

*Duitse wijnkaart*
Echt anders dan bij Rijsel is de wijnkaart, die geheel Duits zal zijn. De inrichting van Scheepskameel is van Niels Wouters, die ook de interieurs van Rijsel ontwierp en dat van De Goudfazant en Café Modern in Amsterdam-Noord.

~Christel Tuin~

Overig nieuws