Het Nova Grand Café Restaurant in Haarlem is na een complete restyling dinsdagmiddag feestelijk heropend én geïnaugureerd als 13e lid van de speciale afdeling “Opleidingen” van Euro-Toques Nederland, de vereniging die staat voor duurzame, eerlijke en streekproducten.
Fabiënne Bakker verrichtte de openingshandeling. Fabiënne is net afgestudeerd aan het Nova College Horeca en Facility. Vorige week heeft zij in Budapest meegedaan aan EuroSkills, het driedaagse EK voor het mbo, aan de wedstrijden voor mbo gastheer/gastvrouw, waar zij de 9e plaats veroverde en een medaille ontving voor excellent vakmanschap. Na lovende woorden voor deze geweldige prestatie sabreerde Fabiënne, onder begeleiding van commandeur sabreur Daam Scharloo, een fles champagne.
“Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ en om een nog grotere bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en actualisering van het vak zet ETN speciaal in op opleidingen. Hier begint het en hebben we te maken met de koks van de toekomst. Door bij de opleiding al het besef van duurzaamheid en ambachtelijkheid bij te brengen krijgt elke kok de keuze hoe hij of zij wil werken: Wil ik werken met convenience producten en producten met E-nummers of ligt mijn hart bij het ambachtelijke koken?”, aldus sprak voorzitter van ETN Ted Janssen in zijn speech.
In het Nova Grand Café Restaurant leren studenten horeca het vak van kok en gastheer/gastvrouw in een realistische praktijksituatie: een professionele keuken en een echt restaurant met echte gasten.
Euro-Toques
Opleidingsmanager Dorien Veeren legt uit waarom het Nova College lid is geworden van Euro-Toques: “De kernwaarden van Euro-Toques sluiten goed aan op waar wij voor staan als opleidingsrestaurant. Wij willen onze studenten graag het belang meegeven van duurzame, eerlijke en streekproducten, op ambachtelijke wijze bereid. Wij merken ook dat onze gasten daar steeds meer naar vragen.”