Durft u het nog aan? Vlees op het menu? Het vlees dat in Nederland in de schappen ligt, blijkt niet veilig te zijn. Zowel het bedrijfsleven als de overheid slagen er niet in de veiligheid voor consumenten te
waarborgen. Er gaat veel mis in de gehele keten en slechte hygiëne en fraude blijken meer dan eens voor te komen.
*NVWA faalt*
De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft in zijn rapport 'Risico's in de vleesketen', dat vandaag is gepubliceerd, hard uitgehaald naar vleesbedrijven, maar ook naar de NVWA. Bedrijven vinden economische factoren belangrijker dan een veilig product en de NVWA laat veel steken vallen. Onverantwoord veel zelfs.
*Afvalvlees op je bord*
De onderzoeksraad meldt, dat partijen vlees op papier plotseling van samenstelling veranderen en dat afvalvlees wordt 'omgekat' naar vlees voor menselijke consumptie. Paardenvlees is al helemaal taboe: door hoge fraudegevoeligheid weet je niet wat je op je bord krijgt.
*NVWA*
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), laat onverantwoord veel steken vallen en de middelen zijn te beperkt. ''Hiermee boet de NVWA in aan gezag'', aldus de raad.
~Thijs Jacobs~
NVWA faalt ernstig: vlees onveilig
26 maart 2014