De lijst van de 50 beste restaurants ter wereld, The World’s 50 Best, heeft restaurant Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura uit het Italiaanse Modena wederom verkozen tot beste restaurant van de wereld. Die eer viel het restaurant in 2016 ook al ten beurt.
Op de tweede plaats vinden we El Celler de Can Roca van de drie Roca-broers uit het Spaanse Girona. Op de derde plaats vind je Mirazur in Menton (Frankrijk) terug.
De nummer één van vorig jaar, Eleven Madison Park in New York, eindigde op plaats vier. De top drie is hiermee wederom een Europese aangelegenheid geworden, alhoewel de Nederlandse inbreng dit keer wat mager is: restaurant De Librije van chef-kok Jonnie Boer is uit de top-50 gevallen. Vorig jaar stond het restaurant op plek 34, dit jaar op 51.
De top 10:
1 Osteria Francescana, Modena, Italië.
2 El Celler de Can Roca, Girona, Spanje.
3 Mirazur, Menton, Frankrijk.
4 Eleven Madison Park, New York, VS.
5 Gaggan, Bangkok, Thailand.
6 Central, Lima, Peru.
7 Maido, Lima, Peru.
8 Arpège, Parijs, Frankrijk.
9 Mugaritz, San Sebastian, Spanje.
10 Asador Etxebarri, Axpe, Spanje.
De volledige top 50 vind je hier: https://www.theworlds50best.com/list/1-50-winners#t1-50