Ingrediënten
1 grote venkelknol
4 eetlepels olijfolie
150 gram gerookte kipfilet
150 gram pasta naar keuze
2 sinaasappels
1/2 theelepel Dijonmosterd
1 eetlepel sinaasappellikeur
1 eetlepel dragon
50 gram Parmezaanse kaas
1 doosje tuinkers
Bereiding
Was de venkel. Hou venkelgroen apart en snijd de rest in partjes; bestrijk deze met 2 eetlepels olie. Rooster venkelpartjes in een grillpan in ongeveer 5 minuten beetgaar. Snijd kipfilet in plakjes. Kook de pasta beetgaar en spoel af met koud water. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Roer de mosterd, likeur, azijn en 2 eetlepels olie door het sinaasappelsap. Breng de dressing op smaak. Schep de dressing, plakjes kip, venkel- en sinaasappelpartjes door de pasta. Bestrooi met Parmezaanse kaas en laat het afkoelen. Knip de tuinkers en het venkelgroen boven de salade fijn.