Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

Auteur: Linda Groothuijse
22 juli 2016
Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

In Tilburg opent in september de eerste carpacciobar van Nederland. Het concept is onderdeel van Bank 15, een creatief platvorm dat diverse ondernemers samenbrengt. De carpacciobar is samen met drie andere culinaire concepten onderdeel van het project.

De bar gaat Vittore C heten en is vernoemd naar kunstenaar Vittore Carpaccio, naar wie het gerecht oorspronkelijk werd vernoemd. De 21-jarige Nadia Ibrahim en Anneloes Rottier, oud-studentes van de Rooi Pannen in Tilburg, onderzochten wat de stad nog miste op culinair gebied. Na een verkiezing kwam de carpacciobar als populairst uit de bus.

Chocolade carpaccio

Naast de klassieke carpaccio van dun gesneden rundvlees, zullen er in Vittore C ook varianten met vis, groenten, fruit en zelfs chocolade worden geserveerd. Ook kunnen de gerechten worden afgehaald.

 

 

 

Catering-service
Rottier en Ibrahim hadden vier ideeën voor een nieuw foodconcept: wraps, fish and chips, een saladebar en een carpacciobar. Uiteindelijk was een carpacciobar het meest populair onder het publiek. Naast dat gasten in de bar zelf terechtkunnen voor een carpaccio-gerecht, kunnen er ook gerechten worden afgehaald. Daarnaast is het duo gestart met een catering-service. 

Overig nieuws