Croque Madame

Auteur: Jorien Slager
Food 1 januari 2016
Croque Madame

De croque madame, maar dan net even anders. Ellen, van Made by Ellen, bedacht deze nieuwe versie!

Ingrediënten

2 grote stokbroden
25 gram roomboter
25 gram bloem
150 milliliter melk
Snufje nootmuskaat
100 gram Emmentaler kaas, in plakken
100 gram Gruyère, vers geraspt
175 gram (been)ham
6 eieren
1 eetlepel dungesneden bieslook of fijngehakte platte peterselie
Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak bechamelsaus door boter in een pannetje te verwarmen. Roer de bloem erdoor. Klop op met een garde tot je de juiste dikte hebt. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Haal de saus van het vuur en zet apart. Snijd de bovenkant van de stokbroden in de lengte eruit. Leg de stokbroden op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel de bechamelsaus over de stokbroden. Verdeel daarna de plakjes Emmentaler over de stokbroden. Leg de plakjes ham bovenop de Emmentaler. Strooi de Gruyère kaas over de ham. Druk met de bolle kant van een lepel 6 kuiltjes in de stokbroden (3 kuiltjes per stokbrood). Tik de eieren stuk en verdeel deze over de kuiltjes. Breng de stokbroden op smaak met peper en een beetje zout. Bak in ongeveer 25 minuten gaar en maak daarna af met bieslook en peterselie.

Overig nieuws