Restaurant Eethuysje maakt frisse start

2 april 2009
Restaurant Eethuysje maakt frisse start

Na een maand klussen, schoonmaken en verbouwen, zijn Michiel en Marieke Bakker er klaar voor. Zij hebben Restaurant ’t Eethuysje overgenomen van de vorige eigenaar Barry Beentjes. Het restaurant is al jaren een begrip in Castricum en omstreken, maar kon wel een opknapbeurt gebruiken en dat is ook precies wat de nieuwe eigenaars het hebben gegeven. Nu kan het restaurant haar, pasgeverfde, deuren weer openen vanaf 3 april.

Het jonge ondernemersechtpaar Bakker werkt al jaren in de horeca. Toen zij zagen dat ’t Eethuysje te koop stond, roken zij hun kans. Ze waren onmiddellijk verliefd op het prachtige pand, op een unieke locatie. De eetgelegenheid ligt immers midden in de Dorpsstraat en heeft een beschut pleintje aan de zijkant. De gasten kijken vanaf het terras of uit het raam, zo op de historische dorpskerk, die ’s avonds prachtig verlicht is.

De nieuwe eigenaren hebben het restaurant weten te moderniseren, maar met behoud van het sfeervolle karakter. Het nieuwe interieur is een perfecte mix tussen de bestaande houten elementen en originele toevoegingen. Het geheel heeft een heel eigen stoere en karaktervolle uitstraling.

‘t Eethuysje biedt een verfijnde internationale keuken. Chef-koks Michiel Bakker en Muus Rietveld hebben zeer veel ervaring als kok (Vis aan de Schelde te Amsterdam, Merlet te Schoorl en verschillende hotels in Frankrijk en Zwitserland). Zij hebben de afgelopen tijd met zorg leveranciers uit de buurt geselecteerd. Ze werken namelijk graag met eerlijke, vaak biologische en verse seizoensproducten uit de streek. Aan het selecteren van wijnleveranciers is ook veel tijd en aandacht besteed. De spontane gastvrouwen Marieke Bakker en Femke Baars (al jaren een gastvrouw in ’t Eethuysje) kunnen gasten op dit gebied adviseren. Een nieuw aspect is dat de eetgelegenheid voortaan ook voor de lunch geopend is, waardoor het ook een adres is geworden om de dag te beginnen met een kopje (Fairtrade) koffie en huisgemaakte taart.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/restaurant-eethuysje-maakt-frisse-start/

Overig nieuws