Restaurant Latour behoudt Michelinster

Auteur: Redactie
F&B 31 maart 2021
Restaurant Latour behoudt Michelinster

Restaurant Latour behoudt voor de 16e keer op rij haar Michelin ster. Het gehele team heeft op maandag 29 maart online de uitreiking gevolgd. Hoewel het vertrouwen er was voor het behoud van de ster, blijft het toch elk jaar spannend. Chef Marcel van Lier geeft aan in zijn eerste reactie trots te zijn op het team. Maître – Sommelier – SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs voegt daaraan toe: “Het was een bewogen jaar. Ondanks de beperkingen hebben we als team de mogelijkheden gevonden om te blijven ontwikkelen. Echter we kijken het liefste vooruit. Daar staan voor deze zomer weer veel mooie concepten op de planning.”

Restaurant Latour in coronatijd

Ook Restaurant Latour is door de maatregelen een groot deel van het jaar gesloten gebleven voor gasten. Echter hebben zij niet stilgezeten. Ze hebben invulling gegeven aan een nieuw Room Delivery concept voor de hotelgasten van Grand Hotel Huis ter Duin. Ze zijn blijven investeren in jong talent en hebben Assistent Maître Tim Wellenberg, winnaar National Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019, kunnen toevoegen aan het team. Daarnaast zijn er het afgelopen jaar ook weer de samenwerkingen opgezocht met diverse leveranciers en andere restaurants waaronder het Voorschotens Nayolie van Chef Kelvin Lin. Het jaar 2020 werd ook nog bijzonder afgesloten. De Telegraaf riep de Chef Marcel van Lier uit tot Chef van het Jaar.

Met de zestiende Michelinster op rij is men klaar voor een mooie lente en zomer. Het is afwachten wanneer de deuren van het restaurant weer open gaan, maar als het moment daar is zijn ze er klaar voor. Men kan een vernieuwend concept met een signature van Latour verwachten en uiteraard worden er weer gastronomische krachten gebundeld.

Over Restaurant Latour

Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken de trotse bezitter van een Michelinster. Onder leiding van Chef Marcel van Lier en Maître – Sommelier - SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs serveren zij verrassende smaakcombinaties op geheel eigen wijze. Geïnspireerd door de vele reizen, gaan de heren steeds weer op zoek naar de ultieme beleving in service, gerechten en wijnen. Restaurant Latour is fine dining op het hoogste niveau met uitzicht op de Nederlandse kust.

(Op de openingsfotot v.l.n.r. Stan Kerckhoffs, Tim Wellenberg, Marcel van Lier, Kenny Friederichs)

Overig nieuws