Vanaf aanstaande vrijdag opent Ristorante Rossetti te Velp een ‘walk-in buffet’. Kant en klaar, huisgemaakt Italiaans eten voor een leuk prijsje! De tafels in het restaurant zijn opgemaakt met rood-geruite tafelkleedjes, en de warmhouders staan al klaar.
‘Creatief zijn’
In deze coronatijden moeten horecaondernemers creatief nadenken, en alles proberen om het hoofd boven water te houden. Zo bedacht Gigi, een van de eigenaren van Ristorante Rossetti, een walk-in buffet te beginnen. Naast afhalen en bezorgen van het vaste menu kunnen mensen nu ook kant en klaar eten meenemen van het warme buffet.
Crisis ook overleefd
Op 21-jarige leeftijd begonnen Gigi en zijn vrouw Lea, midden in de crisis in 2012, Ristorante Rossetti. "We zijn vanaf 0 begonnen, hard werken, liefde in de zaak steken en creatief zijn, dat kunnen wij als geen ander", vertelt Lea trots. "We doen er alles aan om ook deze crisis boven water te blijven."
Geen drive-in, maar een walk-in
De eigenaren van Rossetti zagen steeds meer collega-horecaondernemers een eigen drive-in beginnen. "Helaas hebben wij hier geen ruimte voor, maar zo kwam ik op het idee een walk-in buffet te beginnen. Je komt binnen bij de hoofdingang. Daar staan alle warmhouders op een lange tafel met allerlei soorten Italiaanse gerechten. Het is een beetje zoals in het restaurant van een all-inclusive vakantie, alleen neem je het eten dan mee naar huis", aldus Gigi.