Rotterdam culinair verrast door sterrenchefs François Geurds Mauro Colagreco

Auteur: Redactie
Michelin 19 oktober 2021
Rotterdam culinair verrast door sterrenchefs François Geurds Mauro Colagreco

Afgelopen week kookte sterrenchef François Geurds samen met Mauro Colagreco - in 2019 verkozen tot beste chef ter wereld - bij François Geurds Group in Rotterdam. Het evenement, dat twee keer uitgesteld moest worden vanwege COVID-19, was volledig uitverkocht. De gasten werden op een rode loper ontvangen en genoten van 12 bijzondere specialiteiten van uitzonderlijk niveau. Het was een uniek evenement dat menig culinair liefhebber niet wilde missen.

Drie dagen lang stond Rotterdam in het teken van het spectaculaire World's Best Chefs. François Geurds kookte met Mauro Colagreco, die in 2019 en 2020 verkozen is tot beste chef ter wereld, de sterren van de hemel. Tijdens dit evenement werd Rotterdam gecombineerd met Zuid-Frankrijk, waar Mirazur, het driesterrenrestaurant van Colagreco, is gevestigd.

Culinaire ervaring

Op woensdag 13 oktober startte de culinaire reis van Geurds+Colagreco met een fantastisch diner. Gasten arriveerden in prachtige avondkleding en werden gefotografeerd op de rode loper. Eenmaal aan tafel werden zij verwend met wijnen van François Geurds' uitzonderlijke wijnkaart, gecombineerd met spectaculaire amuses. De gerechten werden afgewisseld door beide chefs en de gastheren/gastdames legden de gasten alles uit over het ontstaan van de gerechten. Op 14 en 15 oktober werd het menu zowel als lunch en diner geserveerd. Samenwerken met s'werelds beste chef en zijn team is niet zomaar iets en dat viel af te lezen van alle gezichten die er in het restaurant aanwezig waren.

"Prachtig om te zien hoe blij iedereen was nu er eindelijk weer iets speciaals gebeurt op culinair gebied. Ik heb genoten van de samenwerking met Mauro en zijn team en kijk terug op een fantastische week" aldus François Geurds. 

François Geurds

Sterrenchef François werd al op jonge leeftijd gegrepen door de passie voor koken van zijn moeder. Zo zat hij als kind betoverd voor de oven, verbaasd over wat er daarbinnen gebeurde. François realiseerde zich dat koken zijn roeping was. Hij wilde deze magie begrijpen en de technieken beheersen. Vandaag de dag streeft hij bij alles dat hij aan zijn gasten serveert naar perfectie. Samen met zijn team creëert hij elke dag opnieuw culinaire ervaringen om nooit te vergeten bij zijn restaurants François Geurds (2 Michelinsterren) en FoodLabs by François Geurds (1 Michelinster). 

Mauro Colagreco 

De in Argentinië geboren Mauro Colagreco verhuisde op jonge leeftijd naar Frankrijk, waar hij werkte met verschillende gerenommeerde chef-koks, waaronder Bernard Loiseau. Na een schat aan ervaring te hebben opgedaan, opende hij in 2006 zijn restaurant Mirazur om zijn onderscheidende kijk op gastronomie uit te drukken. Zijn restaurant en Colagreco zelf hebben vele onderscheidingen ontvangen, waaronder drie Michelin-sterren en het is uitgeroepen tot 'Best Restaurant in the World' door World's 50 Best Restaurants.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Fotografie: Iconomic Creators

Overig nieuws