Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart winnen de HANOS Gouden Koksmuts 2025

Auteur: redactie
Awards Events 13 januari 2025
Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart winnen de HANOS Gouden Koksmuts 2025 Winnaars Gouden Koksmuts met de HANOS Gouden Koksmuts

Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025! Tijdens de finale in de wedstrijdarena van het NK Koken op Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Restaurant ’t Havenmantsje, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basiliek*.

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en moesten vanuit de blackbox een viergangen menu koken. HANOS had een uitgebreide blackbox voor de deelnemers samengesteld met kingfish, vongole, groenten en fruit. De Van Drie Group had lever en haas van het kalf als verplicht onderdeel geleverd en Beetz had de Dry Aged Biet in de blackbox gedaan. De Gouden Koksmuts stond op een prominente plek in de wedstrijdarena te schitteren om de deelnemers, allen gekleed in kleding van Chaud Devant, nog meer motivatie te geven.

De jury, bestaande uit Lars van Galen (’t Lansink* SVH Meester en oud-winnaar), Marleen Brouwer (Noor* en oud-winnaar) Jurgen van der Zalm (Vinkeles **) en Michèl Lambermon (SVH Meester en oud-winnaar) waren zeer te spreken over het niveau van de deelnemers.

Juryleden Jurgen van der Zalm, Michèl Lambermon en Marleen Brouwer complimenteerde de deelnemers dat zij creatief omgingen met de producten in de blackboxen. Ook was het duidelijk dat goed getraind is met elkaar. De jury gaf de deelnemers wel de tips mee om meer uitdaging te zoeken in de bereiding van het kalfsvlees.

Perfect op smaak

Team ’t Havenmantsje met teamleden Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart hebben over de gehele linie super steady gekookt. Alle gerechten waren visueel én op smaak op het perfecte niveau, een unicum tijdens kookwedstrijden.

“Het winnen van een wedstrijd als deze valt of staat met samen trainen en voorbereiden en Ruben en Pascal hadden dit duidelijk gedaan.” aldus Waldrik Kremer en Bert van Manen, keukenchefs.

De winnaars mochten mooie prijzen mee naar huis nemen. Naast de HANOS Gouden Koksmuts kregen de deelnemers van Rational een prachtige stoomoven, Big Green Egg schenkt een Big Green Egg Large inclusief accessoires, De VanDrie Group een mooie cheque voor een masterclass kalfsvlees, Koppert Cress schonk de prachtige Nederlandse vanille, Dick verzorgde een prachtige messenset, en Dobla gaf de winnaars The Best of Dobla. Het Gastronomisch Gilde reikte ook een cheque van 500 euro uit aan de winnaars.

2026

De inschrijving voor de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts 2026 zal in mei openen en zal gehouden worden tijdens Gastvrij Rotterdam.

Foto’s: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws