Ingrediënten (8 rolls)
1 sjalot of kleine ui
100 gram shiitake
100 gram oesterzwammen
1 eetlepel olie + eventueel sesamolie
1/2 rode peper
2 eetlepels gehakte koriander
8 ijsbergslabladeren (of rijstpapier; verkrijgbaar bij Toko’s)
sojasaus (zout)
Bereiding
Snij de sjalot in reepjes. Maak de paddenstoelen schoon en scheur ze in repen.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit daarin de sjalot. Voeg de paddenstoelen toe als de sjalot glazig wordt. Schep af en toe om. Snij de peper in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Snij de peper fijn en voeg deze toe aan de paddenstoelen. Schep om. Maak op smaak met wat zout en eventueel sesamolie. Schep de koriander erdoor. Verdeel de vulling over de slabladeren en rol deze losjes op. Zet ze eventueel vast met een cocktailprikker. Geef er sojasaus in een schaaltje bij.