Ingrediënten
350 gram aardappelen
350 gram in blokjes gesneden koolraap
200 gram gesneden andijvie
75 gram magere gerookte spekblokjes
circa 75 gram champignons
1 kleine ui
circa 0,5 dl melk
nootmuskaat
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de koolraap in plakken, schil ze en snijd deze in blokjes. Kook de aardappelen samen met de koolraap gaar. Laat de blokjes spek in een koekenpan uitbakken. Pel en snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de spekblokjes mee. Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat. Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel mosterd.