In 2010 kreeg chef-kok David Faure zijn eerste Michelinster. Hij had acht jaar gewerkt om de ster te bemachtigen, maar zijn keuze om met insecten te gaan werken
ging er bij Michelin niet in. Zijn restaurant aphrodite gaat sterloos, maar onverminderd succesvol, verder.
*Alternatief menu*
Chef Faure biedt zijn gasten in zijn restaurant in Nice sinds een jaar een 'alternatief menu', met op het menu onder meer krekels en wormen. Andere chefs bekeken het m,enu argwanend en waarschuwden hem al dat de behoudende jury van Michelin zijn zaak zou degraderen. Hetgeen geschiedde: na bijna vier jaar is zijn gewaagde menu hem duur komen te staan.
*Verantwoord diner*
Faure wil zijn gasten graag laten wennen aan het eten van insecten. Het is een manier om een discussie op gang te brengen, want het verbouwen van granen neemt bijvoorbeeld veel land, energie en ruimte in beslag. Het insect is een waardig vervanger en zit vol met uitstekende voedingsstoffen. De chef heeft overigens weinig last van het verlies van de ster. Sterker nog: zijn restaurant zit bijna altijd vol.
~Thijs Jacobs~
Ster kwijt door insecten
22 maart 2014