Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuken is. Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder samen in sterrenrestaurants FG in Rotterdam en Noble in ‘s-Hertogenbosch werkte.
Vigor is kracht
Vigor wordt gevestigd in de iconische villa Bleijenburg in het hart van Vught, naast de imposante Sint Petruskerk. In het 300 m2 grote restaurant kunnen maximaal 80 gasten genieten van een internationale keuken op hoog niveau. Lars Albers: “Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij we niet te ingewikkeld koken met pure, herkenbare producten. De open keuken, die tegelijkertijd de bar is, vormt het hart van Vigor. Onder meer door de vrijwel ronde vorm van de bar is de keuken helemaal op maat gemaakt door De Weert Grootkeukentechniek, iets waar we erg trots op zijn. In het hart van onze zaak bundelen Randy en ik letterlijk onze krachten en hier komt ook de naam van onze zaak vandaan: Vigor is het Engelse woord voor kracht. Villa Bleijenburg is het fundament van onze droom, ons eigen restaurant Vigor.”
Monumentale villa Bleijenburg
De 17e eeuwse monumentale villa Bleijenburg werd in 2016 aangekocht door Stichting Groep Zeven, die onder andere ook de naastgelegen Sint Petruskerk in de portfolio heeft. De stichting zocht lange tijd naar een geschikte uitbater, tot beide partijen elkaar begin 2019 vonden. Hoewel de statige villa grondig wordt verbouwd, blijft zijn iconische voorkomen behouden en wordt zelfs het oorspronkelijke tuinhuisje in ere hersteld. Voor het interieurontwerp tekent het Eindhovense designbureau King Kongs.
Onze droom staat in de steigers
Lars Albers en Randy Bouwer leren elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG en worden naast collega’s ook vrienden. Ze werken daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Lars als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Randy maakt voor hun grote avontuur nog een extra stop bij Zarzo als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants wordt uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019.
Hun jarenlange ervaring in de top van de Nederlandse gastronomie heeft het duo klaargestoomd om te doen wat ze écht willen, namelijk samen een complete beleving neerzetten voor hun gasten.
“We vinden het belangrijk dat onze gasten zich helemaal op hun gemak voelen en dat ze een fijne middag of avond hebben, ongeacht met welk gezelschap ze zijn. Dat doen we door intrigerende gerechten te serveren, met gastvrijheid die je recht in het hart raakt. Dat we dat hier in deze historische villa onder de rook van ’s-Hertogenbosch mogen doen is een droom die uitkomt. Onze droom staat letterlijk in de steigers”, aldus het duo.
Every family has a story, welcome to ours
De zakelijke partners leggen in hun onderneming vooral de nadruk op ‘samen’, want van het traditionele hokjesdenken in een zwarte en witte brigade willen zij af. Randy Bouwer: “Wij geloven in de kracht van opereren als één team. Iedereen heeft evenveel verantwoordelijkheid om alleen het allerbeste neer te zetten voor onze gasten. En iedereen is even belangrijk. Van de keuken tot de bediening, tot de collega’s in de afwas, we doen het samen.”