Studio Piet Boon opent aanstaande december en januari haar deuren voor een uniek boutique- stijl pop-up restaurant.
Het dinerconcept
is ontwikkeld door Âgelegenheidscoalitie Studio Piet Boon, ATP Event Experts en Catering Lokaal met als doel de kunst van het inspireren tot leven te brengen in een exclusief event format. De drie partners creëerden daarom een kwalitatief arrangement dat tot en met januari 2015 alleen op afspraak te boeken is. Hiermee willen zij het voor een breder publiek mogelijk maken om de wereld van Piet Boon te ervaren.
*Japanse stijl*
Voor de styling van het pop-up restaurant en de showroom in Oostzaan, werkte creatief directeur Karin Meyn opnieuw samen met kunstenaar John Biesheuvel, die het Japanse gevoel voor esthetiek als uitgangspunt nam bij de keuze van het kleurpalet en de materialen. "Dit soort samenwerkingen is ook een stuk DNA van de studio en is een perfect voorbeeld van hoe verbindingen met creatieve geesten uit andere vakgebieden een grote bron van inspiratie zijn die tot meerwaarde leidt. De verbinding tussen kunst en design leidt voor het bedrijf bij al onze projecten tot creatieve groei", aldus Meyn. De studio werkt sinds kort voor het Park Hyatt hotel in Tokyo en bracht veel nieuwe inspiratie mee voor de nieuwe styling van haar hoofdkantoor.
*Culinaire cross-over*
Tijdens het ÂArt of Inspiration diner concept laat chef Felix Frijters van Catering Lokaal op bijzondere en exclusieve wijze zien hoe hij zijn inspiratie haalt uit design en styling en daarmee de culinaire beleving verrijkt. Gasten worden naast de betoverende styling getrakteerd op een speciaal voor dit concept samengesteld menu dat indien gewenst kan worden toegespitst op specifieke wensen.
~Christel Tuin~
Studio Piet Boon lanceert pop-up restaurant
7 november 2014