Marco van der Wijngaard en Yentl van Gilst strijden vandaag in Talinn om de Europese titel van de Bocuse d'Or. Om 13.15 Nederlandse tijd moeten ze 'de schaal' presenteren. Via deze link is de wedstrijd te volgen.
Vandaag en morgen nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk).
Vanochtend vroeg gaf Marco van der Wijngaard tekst en uitleg over zijn dag in het NPO Radio 2 programma Jan-Willem Strt Op. Beluister het fragment hier.
De chef-koks zullen twee gerechten bereiden. Het gerecht op een dienblad (de schaal) is de Estse kwartel, die gewaardeerd wordt om zijn heerlijke malse vlees en zijn verhoogde eiproductiviteit. De deelnemer en de commis zullen wonderen van originaliteit moeten tonen om zeven complete kwartels te presenteren, geserveerd met drie garnituren.
Het gerecht op een bord is meerval die voornamelijk in Zuid-Estland wordt gekweekt. Voor beide proeven is de grote uitdaging voor de deelnemers om zich te onderscheiden met een creatie die verrassend, lekker en anders is.
Over Bocuse d'Or
Bocuse d'Or is 's werelds meest prestigieuze culinaire wedstrijd, gelanceerd in 1987 door de wereldberoemde Franse chef-kok Paul Bocuse. Geïnspireerd door de boeiende sfeer van de sportevenementen, besloot Paul Bocuse een onderhoudende show te organiseren, gericht op de kunst van het koken en het meesterschap van de chef-koks.